Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

2013 - 14

Αγωγή Υγείας 2013-14

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΦΗΒΕΙΑ: ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΜΑΙ

Ο βαθύτερος στόχος αυτής της ομάδας είναι η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη και ο αμοιβαίος σεβασμός. Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τους άλλους αλλά και να ακουστούν μέσα σε ένα κλίμα συντροφικότητας, κατανόησης, συνεργασίας και αλληλεγγύης. Η δυναμική της ομάδας προϋποθέτει οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την αίσθηση του εμείς, της υπευθυνότητας, της εχεμύθειας, καθώς και τη δέσμευση στους στόχους της ομάδας.

Μέθοδοι υλοποίησης: βιωματικές ασκήσεις, ερωτηματολόγια, συζητήσεις, ζωγραφική, τέχνη, ομαδικά παιχνίδια.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Όρια, δημιουργικότητα, αυτογνωσία, έκφραση συναισθημάτων, απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, προβολή ανησυχιών, ανταλλαγή απόψεων, διαχείριση προβλημάτων. Στόχος της ομάδας είναι οι έφηβοι να γνωρίσουν τις πλευρές του εαυτού τους, να ενδυναμώσουν τις δεξιότητες και τα χαρίσματά τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοαποδοχή καθώς και να μειώσουν την ανασφάλεια.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγγελάκου Αικατερίνη

Αδόργιαστου Μαργαρίτο

Αποστολάκη Ελένη

Ηριώτης Ιωάννης

Κουμπάκη Καλλιόπη

Λιονάκη Αικατερίνη

Μπελεχρής Νικόλαος

Μπράμα Άγγελος

Ξενάκης Νικόλαος

Πετρόπουλος Κων/νος

Πολίτη Ελευθερία

Σκλαβούνου Μαρία

Σπεθογιάννη Σταματίνα

Τζίρτη Αγγελική

Τσαμπά Στυλιανή-Παρασκευή

Χατζηδάκης Φίλιππος

 

Το ανοίγει μια γέφυρα επικοινωνίας και αμοιβαίου σεβασμού διότι στόχος της είναι να βάλει τα θεμέλια μιας αληθινής, ισότιμης σχέσης. Πιστεύω οτι εμείς οι ενήλικες έχουμε πάντα να μάθουμε πολλά απο τους νέους, αλλά και οτι οι νέοι μπορούν να διδαχθούν απο τους μεγαλύτερεους και την εμπειρία τους, μαθήματα ζωής.

 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια:

Σίσκου Δάφνη

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ