Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Δικαιολόγηση Απουσιών

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ

 

 

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

α) Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι κηδεμόνες τους. Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή οφείλει να προσέρχεται στο σχολείο  για να ενημερώνεται από τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος.

β) Όταν ο μαθητής - μαθήτρια απουσιάζει για λόγους υγείας περισσότερο από δύο (2) ημέρες ο κηδεμόνας του είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ο ίδιος μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή ιδιώτη ιατρού που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Μετά την προθεσμία αυτή κανένα δικαιολογητικό υποβαλλόμενο εκπρόθεσμα δε γίνεται δεκτό.

γ) Για δικαιολόγηση απουσιών μέχρι δύο (2) ημερών λόγω ασθένειας ή για άλλους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ο κηδεμόνας οφείλει να συμπληρώσει στο σχολείο ενυπόγραφα σημείωμα μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει απουσίες το πολύ δέκα (10) ημερών για όλο το χρόνο αθροιστικά.


δ) Σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται δικαιολογημένες οι απουσίες που γίνονται κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος χωρίς την άδεια του διευθυντή του σχολείου μεμονωμένες ή συνεχείς (πρώτη ώρα, ενδιάμεσες ώρες ή τελευταία ώρα).


Επίσης, δεν θεωρούνται δικαιολογημένες οι απουσίες που οφείλονται σε αποχή, κατάληψη ή αυθαίρετη απομάκρυνση μαθητών από το σχολείο.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ